Начална » интернет » 21 Съвети и трикове на Google Карти, които трябва да знаете

    21 Съвети и трикове на Google Карти, които трябва да знаете

    Google Карти е ми отивам към ап веднага след като изляза от вратата. Не само за да знам какъв е моят път, но и за ценната информация, която предоставя за моя маршрут. взимам информация за трафика, научете повече за близките места, следете времето и разстоянието, планирайте пълното ми пътуване и още много други неща.

    От стайлинг на Google карти до мащабиране в много близо, тъй като моето придружително приложение за повече от 5 години има много трикове, които съм научил. Затова днес ще споделя това полезна информация с теб, така че и ти можеш извлечете най-доброто от Google Карти.

    Нека видим как тези 21 Съвети и трикове на Google Карти може да ви помогне с ежедневния ви живот.

    1. Измерете разстоянието

    Google Карти ви позволява измерете разстоянието между две точки. Можете да създадете пълен маршрут от точка до точка и да измерите неговото разстояние или просто да видите линейно разстояние от две точки.

    Как да го направим:
    • Натиснете и задръжте върху местоположение за да изпуснете щифт, той ще бъде началната точка за измерване на разстоянието. След това докоснете “Пунктът е откъснат” по-долу, за да отворите опциите му. Тук натиснете “Измерете разстоянието” за започване на процеса.
    • Ще се появи втори показалец, който може да се движи, като плъзгате екрана наоколо. Можете да използвате + иконата отдясно до добавете точки и създайте персонализирана карта.
    • Общото разстояние ще бъде показано на долния ляв ъгъл в мили или километри въз основа на предпочитанията ви.

    2. Споделете местоположението в реално време

    Наскоро Google добави функцията споделяте местоположението си в реално време. Можете да използвате това, за да позволите на другите да знаят точно кога ще бъдете на вашата дестинация, или просто да споделите с някого, ако Вие сте на прав път или не.

    Как да го направим:
    • Докоснете в главното меню в горния ляв ъгъл и изберете “Споделяне на местоположението” от менюто. На следващата страница можете да изберете обща продължителност, за която искате да споделите местоположението си, и как искате да споделите местоположението.
    • Тук натиснете “Изберете Хора” за да изберете приятел от контактите си в Google. Ако те нямат профил в Google (или не са в контактите ви), можете да натиснете върху “| Повече ▼” , за да изберете приложение за съобщения.

    Забележка: Услугите за местоположение на Google трябва да бъдат активирани на телефона ви, за да можете да използвате тази функция. Когато натиснете “Споделяне на местоположението” ще бъдете помолени да го активирате, ако е забранено.

    3. Google Maps Lite Mode

    Google Карти има Lite режим, който е по-леки за системните ресурси и използва по-малко интернет данни. Нямах възможност да използвам тази функция често, но що се отнася до основната навигация, тя работи перфектно.

    Тази функция обаче може да се използва само в уеб версията на Google Карти, или на компютъра, или на браузъра на вашия смартфон.

    Как да го направим:

    Просто посетете това Връзка в режим Lite използвате браузъра си и Google Карти ще се зареждат в режим Lite. А мълния в долния десен ъгъл ще потвърди, че сте в режим Lite. Същата икона ще ви позволи да превключвате между режимите за пълно и Lite.

    4. Google Maps Street View

    Можете също така да видите Street View направо в Google Карти, ако е налице за конкретно място. Наистина готино за бързо преглеждате околностите на дадена област.

    Как да го направим:
    • Чукнете и задръжте върху желаното от вас местоположение да изпуснете щифт. След това докоснете името на местоположението в долната част, за да видите опциите за него.
    • В опциите докоснете миниатюрата на Street View ще се отвори изображението на местоположението и Street View. Можете да плъзгате, за да се движите в Street View.

    5. Изтеглете карти

    Можеш изтеглете карта на определена област за навигация и получаване на информация за местоположението без интернет връзка. Използвал съм тази функция много пъти за пътуванията си до отдалечените райони и освен функциите в реално време, като актуализации на трафика, почти всички функции за навигация и информация работят офлайн.

    Как да го направим:
    • Когато търсите местоположение или пуснете пин в някое от местоположенията, докоснете името / адреса на мястото за достъп до опциите му. Тук докоснете синьото “Изтегли” за стартиране на процеса.
    • Ще се появи квадрат, показващ обща площ, която ще бъде изтеглена. Можеш увеличете или намалете, за да укажете точната област, която искате да изтеглите.
    • Размерът на изтегляне на картата ще бъде показан по-долу, по-голямата площ; колкото повече място ще отнеме. След като маркирате областта, натиснете “Изтегли” , за да започнете изтеглянето.

    Google ще извърши автоматично актуализирате изтеглената карта след всеки 15 дни (понякога по-рано).

    6. Добавете няколко спирки

    Ако трябва да отидете на няколко места в пътуването си, тогава можете да ги добавите като стопове за да получите упътвания.

    Как да го направим:
    • Търсете първата си спирка и натиснете иконата за кола, за да създадете маршрут. Но преди да влезете в навигационния режим, докоснете менюто в горния десен ъгъл (три вертикални точки) и изберете “Добавете стоп” от менюто.
    • Сега докоснете втората спирка и изберете мястото или мястото. Повторете процеса до добавете толкова спирания, колкото искате.

    Можете да натиснете и задържите на стоп до плъзнете го нагоре и надолу да управлявате приоритети.

    7. Намерете необходимите спирания

    Можеш търсене на необходимите спирания в маршрута при навигация, като бензиностанции, банки, ресторанти, банкомати или дори пекарни. И тогава управлявайте пътуването си по съответния начин.

    Как да го направим:
    • Докато сте в навигационния режим на вашия маршрут, докоснете “Търсене” отдясно.
    • Тук можете да изберете категория от дадените категории или въведете собствено в лентата за търсене по-горе.
    • Когато категорията е избрана, ще видите всички места, които попадат в тази категория, точно на вашия маршрут.

    Можете също докоснете мястото, което искате да спрете в маршрута си и след това натиснете “Добавете стоп” бутон, за да го добавите като стоп.

    8. Добавете персонализирани етикети

    За лесно намиране на места, които Google не е добавил към Карти, можете да добавяте персонализирани етикети. тези етикетите ще се показват на вашите карти и можете да ги намерите и от лентата за търсене. Можете например да добавите етикет за любимото си място за пребиваване, къщата на приятеля ви или дори къде за пръв път срещнахте съпруга си.

    Как да го направим:
    • Добавете щифт към местоположението, като натиснете и задържите. След това влезте в менюто на пин и натиснете върху “етикет” бутон.
    • Въведете името на етикета и го потвърдете. Сега винаги ще виждате този етикет всеки път, когато ще навигирате в района.

    9. Проверете типичния трафик

    Това е една от любимите ми функции на Google Карти за планиране на пътувания. Освен актуализациите на трафика в реално време, Google Карти ви позволяват да виждате типично състояние на движение в даден район в определен момент. Можете да използвате тази информация, за да планирате пътуване точно в точното време и ден. Но това функцията е достъпна само в уеб версията от Google Карти.

    Как да го направим:
    • От главното меню в горния ляв ъгъл изберете “Трафик”.
    • В долната част ще видите лента, показваща състоянието на трафика с цветна индикация и падащо меню за избор “Трафик на живо” или “Типичен трафик”. Изберете “Типичен трафик” и ще видите бар за промяна на часа и датата.
    • Можете да настроите тази лента, за да видите типичните условия на движение в определен час или ден.

    10. Добавете място за паркиране

    Ако сте задали “Шофиране” като обичайния ви начин на придвижване в Google Карти, можете да видите карти запази място за паркиране, когато излезеш от колата. Ако не ви харесва тази функция (тя може да бъде натрапчива) или не работи точно за вас, можете също ръчно добавете място за паркиране лесно да намерите колата си.

    Как да го направим:
    • Докоснете синята точка (текущото ви местоположение), докато сте близо до колата си и изберете “Запазете паркинга си” опция.
    • Това ще маркира местоположението с a P икона, указваща мястото за паркиране.
    • За да управлявате местоположението си, натиснете върху P точка и ще видите всички опции, включително възможността за ръчно променете мястото за паркиране или направете снимка на местоположението.

    11. Избягвайте пътни такси, магистрали и фериботи

    Таксите, магистралите и фериботите могат да ви струват време, пари и ресурси. Ако искате да ги избегнете в маршрута си, Google Карти може лесно ще ви помогне да намерите маршрут, който няма фериботи, такси или магистрали.

    Как да го направим:
    • Търсете местоназначението си и натиснете върху Кола иконата, за да видите най-бързият път до него.
    • След това докоснете менюто с три вертикални точки в горния десен ъгъл и изберете “Опции на маршрута”.
    • Просто поставете отметка в квадратчето до опцията за магистрали, пътни такси и фериботи и докоснете “Свършен” за пренасочване.

    12. Принос към Google Карти

    Google Карти до голяма степен зависи от приноса на местните хора към да подобрите информацията за близките места. Също така можете лесно да участвате в Google Карти и да подобрите информацията за локалната си област.

    ти ще печелите точки за това (Спечелих само 11 точки досега) и получавам награди, ако печелите достатъчно точки, като например безплатно хранилище в Google Диск или приканва към бета тестове.

    Как да го направим:
    • Натиснете главното меню в горния ляв ъгъл и изберете “Вашият принос” от него.
    • На следващата страница ще видите името си, текущите си точки и начини за участие.

    Има много начини за принос; можеш преглеждане на места Вие сте били, добавете снимки, правилна информация, или просто да отговаряте на основни въпроси за дадено място.

    13. Добавете липсващо място

    Това е друг начин да допринесете за Google Карти, но “Вашият принос” разделът не предлага лесен начин за добавяне на липсващи места. Въпреки това, можете лесно добавете липсващото място на картата и ще бъде официално добавена след преминаване на Google Maps проверка.

    Как да го направим:
    • Чукнете и задръжте точното място, където липсва нещо, и го изпуснете. От опциите на пиновете докоснете “Добавете липсващо място”.
    • Ще видите страница, където можете добавете име на местоположение, категория, време за отваряне / затваряне и друга ключова информация.
    • Добавете толкова информация, колкото знаете, и натиснете върху “изпращам” в горния десен ъгъл, за да изпратите редакцията на Google.

    Тези редакции ще добавят към общия ви принос към Google Карти и ще печелите точки за тях.

    14. Вижте историята на местоположенията

    Може да е малко страшно да се знае това Google Карти проследява всяко преместване, което правите, и поддържа пълен запис от него. Google обаче е достатъчно добър, за да сподели тази информация с нас, за да можем да видим пълна история на това къде сме отишли ​​и кога.

    Можете да видите места, които сте посетили на определена дата заедно с маршрута, който сте взели, за да стигнете до там.

    Как да го направим:
    • Кликнете върху главното меню и изберете “Вашият график”.
    • Вашият график ще ви покаже всички места, които някога сте посещавали, заедно с удобни предложения, като например често посещавани места или скорошни места.
    • Можете също да кликнете върху “календар” в горния ляв ъгъл, за да изберете дата и да видите активността си в този конкретен ден.

    15. Извикайте пътуване

    Google Карти също ви позволява да се обадите на пътуване като Uber, точно от приложението. Тя ще търси всички услуги за наемане на влакове във вашия район и след това ви препоръчваме да наемете такъв заедно с информацията за близките коли и тарифи.

    Как да го направим:
    • Търсене за вашата дестинация и проверете най-бързия маршрут.
    • Най-отгоре ще видите опции за избор как да стигнете до вашата дестинация.
    • Изберете услугите на ездата тук, тази с мъж с икона на куфарче.
    • Ще видите всички налични услуги за разговори заедно с очакваните от тях тарифи и близките коли.

    За Uber можете да наемете автомобила директно от приложението Google Карти. За други обаче трябва да използвате официалното им приложение.

    16. Увеличи с една ръка

    Обикновено трябва да използвате два пръста, за да увеличите или намалите картата, което изисква две ръце, за да го направите лесно. Но има който ви позволява да го правите само с една ръка.

    Как да го направим:

    Докоснете два пъти картата и задръжте. Сега просто преместете пръста надолу, за да го увеличите, и го преместете нагоре, за да намалите мащаба.

    17. Директно въведете навигационния режим

    Друг много прост, но удобен трик. Когато трябва да навигирате някъде, вие обикновено трябва да изберете метод на пътуване или най-добър маршрут и т.н.. Въпреки това, в повечето случаи настройките по подразбиране са идеални за навигация и просто натиснете бутона за навигация.

    Ако имате доверие в Google Карти да ви предложи най-добрия път всеки път, тогава можете да пропуснете тази проверка и директно да влезете в навигационния режим.

    Как да го направим:

    Търсете местоназначението си и натиснете и задръжте върху “инструкции” бутон. След секунда директно ще влезете в навигационния режим с избран е най-добрият маршрут и метод по подразбиране за пътуване.

    18. Ограничение на скоростта на дадена област

    Понастоящем Google не предлага начин да провери ограничението на скоростта на даден маршрут и да го измери с текущата ви скорост. въпреки това, можете да получите тази страхотна функция с помощта на приложение от трета страна.

    Как да го направим:

    Velociraptor е Приложение за Android, което ви позволява да добавите джаджа за ограничаване на скоростта в Google Карти или друго приложение с карти. Тя използва данни от OpenStreetMap и HERE Maps, за да предложи тази услуга.

    Сега, когато отваряте Google Карти, ще се покаже приспособление, показващо вашето текущата скорост и максималната скорост на вашия маршрут. Ще бъдете уведомени, ако прекъснете лимита.

    19. Проверете емисиите на CO2

    Ако ви е грижа за околната среда и искате минимизиране на емисиите на CO2 от вашия автомобил, след това има разширение за Chrome, което може да помогне.

    Как да го направим:

    Carbon Foot е разширение за Chrome, което показва колко CO2 ще изхвърли колата ви, когато го карате по определен маршрут. След инсталацията, веднага щом получите указание за местоположение в Google Карти, разширението ще се покаже общите емисии на CO2 в детайлите.

    Можете да задържите курсора на мишката над стойността, за да видите колко дървета и време ще са необходими, за да уловите толкова CO2.

    Знаейки това ще ви помогне да вземете по-добро решение за това как искате да пътувате и дори може да ви мотивира да засадите дървета.

    20. Създайте персонализирани карти

    Добавянето на персонализирани етикети на картата може да е удобно, но за крайно персонализиране ще се нуждаете от допълнителна помощ. За тази цел има удобен инструмент, който ще ви помогне създавайте персонализирани Google Карти, като използвате стотици маркери и инструменти за рисуване.

    Как да го направим:

    Отиди на Карти за драскане и ще отвори Google Карти в неговия интерфейс. Ще видиш множество опции за редактиране в горната лента, включително инструменти за рисуване, линии, форми и инструменти за добавяне на текст. Можеш използвайте тези инструменти, за да редактирате картата и след това я запазете като изображение или го поставете навсякъде, където искате.

    Повечето от необходимите инструменти са налични безплатно, но за достъп до разширени инструменти и опции за редактиране ще трябва да надстроите до про версия.

    21. Отворете връзките на Yelp

    Ако ти кликнете върху адрес в Yelp, ще се отвори в Картите на Yelp. Това може да бъде много досадно, ако Google Карти е приложението ви за прехвърляне на карти. Този проблем може лесно да бъде разрешен с разширение за Chrome.

    Как да го направим:

    Инсталирайте Извикайте към Google Карти Разширението на Chrome и когато кликнете върху адрес Yelp, автоматично ще се отваря в Google Карти.

    Закръгляване нагоре

    Тези лесни за следване съвети и трикове направете ежедневните ми пътувания безпроблемни. Ще ви препоръчам да проверите Google Карти раздела за принос, за да направите обкръжението ви по-добро.

    Наскоро започнах да допринасям и е чудесно да допринасям за услуга, която ви помага при пътуванията ви по толкова много начини безплатно (като оставим настрана дебата за проследяване на данните).